Omgeving

Prachtige natuur

De provincies Friesland en Groningen zijn fantastisch om wandelend of fietsend te verkennen. Kronkelweggetjes voeren je langs weilanden met grazende koeien, schapen en paarden. Je ruikt de geur van pas gemaaid gras, je ziet aardappelvelden in bloei staan en gewassen wuiven in de wind.

Wandelen en fietsen

Maar naast genieten de weidsheid van het landschap en de prachtige natuur is er nog veel meer te zien en ontdekken. Talloze eeuwenoude kerkjes en gerestaureerde molens zijn een bezoek meer dan waard. Kijk maar eens op route.nl. Daar vind je de meest mooie fietsroutes in zowel Friesland als Groningen. Liever met de benenwagen op stap? Kijk hier voor een mooie wandelroute in de buurt van Burum.

Lauwersmeer en Lauwersoog

Vlakbij De Grutte Earen stroomt de Lauwers, die deels de grens vormt tussen de provincies Groningen en Friesland. Volg je het riviertje naar het Noorden dan kom je uit in het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit prachtige natuurgebied, is binnen een half uur met de auto van De Grutte Earen te bereiken. En wil je nog noordelijker dan steek je met de veerboot vanuit Lauwersoog in drie kwartier de Waddenzee over naar Schiermonnikoog.

Vaartocht

Een vaartocht maken op de Lauwers kan natuurlijk ook. In het pittoreske vissersdorpje Zoutkamp, dat grenst aan het Nationaal Park Lauwersmeer, kun je bij Bootverhuur Zoutkamp het roer in eigen hand nemen.

Vestigingsstad Dokkum

Is het even geen weer om te wandelen, fietsen of varen? Geen probleem, want zowel vestingstad aan het wad Dokkum als de provinciehoofdsteden Leeuwarden en Groningen zijn redelijk dichtbij en het
bezoeken meer dan waard.

Station Buitenpost

Wil je geen gedoe met betaald parkeren in de provinciehoofdsteden? Dan pak je toch gewoon de trein. Het dichtstbijzijnde treinstation is Buitenpost op maar 6 kilometer van de camping en dat is een
halve kilometer dichterbij dan dat van Grijpskerk.